| Murphy, Wenbo, O'Sullivan i Higgins w półfinałach Shanghai Masters 2009 |
| Shanghai Masters 2009 - newsy |
| Wpisany przez Monika Kowalczyk, sobota, 12 września 2009 15:14 |
|
Shaun Murphy odesłał do Dublina Kena Doherty?ego, pokonując go 5:0 w meczu ćwierćfinałowym turnieju Roewe Shanghai Masters 2009. W półfinale Anglik zagra z Liangiem Wenbo. Murphy w meczu z Dohertym zbudował brejki: 75, 68, 62, 53 i 123, pozwalając swemu przeciwnikowi na zdobycie zaledwie 49 punktów. Po meczu powiedział, że podszedł do gry z dobrym nastawieniem, co widać potem było w skuteczności jego zagrań. Nie pozostawiał Doherty?emu szansy na odrobienie strat, punktował, kiedy był przy stole. Ricky Walden nie obroni tytułu zwycięzcy Shanghai Masters. Przegrał z Liangiem Wenbo 5:3. Leworęczny Liang po raz pierwszy w swej karierze zawodowca awansował do półfinału imprezy rankingowej. ?Jestem bardzo zadowolony z wygranej, podczas meczu czulem się pewnie, byłem zrelaksowany? ? powiedział Wenbo. Teraz Liang zagra z Shaunem Murphym. ?Murphy jest znakomitym zawodnikiem. Będę musiał przyłożyć większą uwagę do mojej gry odstawnej?. Ronnie O?Sullivan pokonał Dinga Junhui stosunkiem frejmów 5:3. Mecz obfitował w błędy obu zawodników, będąc jednocześnie przykładem snookera na najwyższym poziomie, z jedną setką i siedmioma brejkami w wysokości powyżej 50 punktów. Autorem setki był Anglik, 101 punktów. Teraz Ronnie zmierzy się z obecnym Mistrzem Świata, Johnem Higginsem. John Higgins zwyciężył Ryana Daya 5:1 i pewnie awansował do półfinału. ?Jestem bardzo zadowolony z wygranej, ale to był słaby mecz. Ryan miał mnóstwo okazji, których nie wykorzystał. Obaj chybialiśmy. Dobrzy zawodnicy, nie trafiający prostych bil, potrafią się wzajemnie demotywować tak samo, jak motywują się dobrą grą?. |
Rankingi snookera
| 1) Ranking dwuletni kroczący (po Mistrzostwach Świata, 7.05.2012) |
| 2) Ranking PTC 2011/2012 (Ranking po PTC 12, 09.01.2012) |
Kalendarz snookera (sezon 2011/2012)
Strony
- Snooker live - snooker na żywo (multilivescoring)
- Q School 1 z Kacprem Filipiakiem - plan gier i wyniki
- Snookerowy konkurs - wygraj koszulkę
- Brejki 100 - lista wszechczasów
- Snooker - wyniki
- Ranking dwuletni kroczący 2011/2012
- Ronnie O'Sullivan po raz czwarty mistrzem świata
- Ronnie O'Sullivan - biografia snookerzysty
- Brejki 100 na Mistrzostwach Świata 2012
- Drabinka Mistrzostw Świata 2012 w snookerze
- Stephen Hendry kończy karierę
- Mistrzostwa Świata 2012 w snookerze
- Decydująca faza Mistrzostw Świata - plan gier